Jong en borstkanker

jong borstkanker? Beter na borstkanker voor een goed herstel
Eva (42) “Ik was mezelf helemaal kwijt. Nu durf ik wel te zeggen dat ik k een betere versie ben van mezelf.”

 

Ben jij een Mia, ofwel een jonge vrouw na borstkanker? Mia betekent ik en de mijne! Een mooie naam dus voor jonge vrouwen die behandeld zijn voor borstkanker en het leven weer op willen pakken. De naam voor onze doelgroep is geïnspireerd op een vrouw die inzicht heeft gegeven voor dit programma.

Jong borstkanker 

Je bent nog (lang) geen 50 en hebt al ‘gedeald’ met borstkanker. Borstkanker heeft op elke leeftijd grote impact, maar als je zo jong bent, loopt je tegen andere issues aan. Je staat midden in het leven en opeens word je aan de zijlijn geplaatst. Na een belastend traject, zware behandelingen en nare operaties, moet je de draad weer oppakken. Thuis en op je werk. Hoe ga je dat doen? Je hebt wellicht nog jonge kinderen of een kinderwens en je omgeving heeft geen idee waar jij doorheen gaat. Weinig mensen van jouw leeftijd hebben te maken gehad met levensbedreigende situaties en een zwaar traject. Daarbij kom je waarschijnlijk vervroegd in de overgang en moet je al op jonge leeftijd afscheid nemen van een gezond lichaam. En nu? Hoe pak jij je leven weer op? 

Ben jij een Mia?

Helaas is een feestelijke gevoel vaak ver te zoeken. Er is te veel gebeurd, je bent totaal gesloopt en je hebt geen idee hoe je dit moet gaan doen. Een volgend spannend traject met de nodige controles gaat nu beginnen. Bovendien staan er vaak nog een hersteloperatie en hormoontherapie op het programma. Dus eigenlijk ben je er nog lang niet. Een ingewikkelde periode want je bent er wel en ook weer niet. Je omgeving heeft waarschijnlijk geen enkel idee waar jij door heen gaat. 

Je bent niet alleen!

Ja, je bent een Mia en je bent dus niet alleen, helaas zijn er vele Mia’s met jou. Ons programma is samengesteld door Mia’s voor Mia’s. Wij weten dus waar je staat en waar je doorheen gaat. Dat maakt het contact gemakkelijk en herkenbaar. Met de juiste begeleiding, kun je langzaam aan het leven weer oppakken. Een pittige klus en daar willen wij je graag bij helpen. 

Verhalen van Mia’s en anderen

Monique (39)
Eva (26)
Betty (47)
Elke (was 38 is nu 52)
Marianna (was 39 nu 52)
Pieter (de vriend van)
Laura (goede vriendin van)
Marte (43)

 

Wil jij ook door BnB geïnterviewd worden en je verhaal delen? Neem contact met ons op.

 

 ikbenerweer@stuur een email naar beter na borstkanker

+31 6 52326979