Weer Werken

 

weer aan het werk na borstkanker
Marleen (42) “Het was fijn en verwarrend om weer te beginnen. Ik ben ziek geweest, maar niemand weet waar ik doorheen ben gegaan.”

 

Weer aan het werk na borstkanker

Hoe ga pak je de draad weer op? Er is veel gebeurd en je bent een bijzondere, unieke ervaring rijker. Daarbij moet je leren ‘dealen’ met een ander lichaam, andere energie en eventuele beperkingen. Alles op je werk is gewoon doorgegaan. Je collega’s hebben vaak geen idee wat jij hebt meegemaakt en hoe pittig het traject daadwerkelijk is geweest. 

Beter na Borstkanker verzorgt in samenwerking met reïntegratie-centrum Mec Spirit in Baarn een compleet reïntegratietraject.

Individueel reïntegratietraject

Krijg je vertrouwen terug en deel je werk zo in dat je weer met plezier aan de slag gaat. In overeenstemming met werkgever of het UWV stellen we met elkaar een individueel traject samen dat volledig is afgestemd op jouw behoefte en de situatie, zodat je energiek en vol vertrouwen je werk kunt hervatten. 

Wet Verbetering Poortwachter

Nee, hiermee wordt niet de allesbepalende okselklier bedoeld, maar de wet die het mogelijk maakt om na goed herstel terug te keren op de werkvloer. Ben je werknemer, dan kun je in overleg vragen of het reïntegratietraject na jouw ziekte vergoed wordt. Leer hier meer over Wet Verbetering Poortwachter (WVP).

Eigen baas

Als je zelfstandig werkt, heb je de zware taak om je zelf uit te zoeken hoe je je werk kunt hervatten op een manier die bij jou past. er is niemand die de reïntegratie voor je regelt. Wellicht heb je de tijdens het behandeltraject gewoon doorgewerkt, omdat er tocht ‘brood-op-de-plank’ moet komen. Het voordeel is, dat je zelf je tijd kunt indelen, het nadeel is dat je zelf de moet indelen en dat niemand met je meedenkt wat verstandig is en hoe je je werk op een prettige manier weer aan het werk kunt.

Meer informatie over werken na borstkanker

Elk traject vraagt andere zorg en een andere aanpak. Wij gaan graag het gesprek met je aan en kunnen samen onderzoeken wat jij nodig hebt om verder te kunnen. Wil je meer informatie dan kun je altijd contact opnemen. Op de website van Mec Spirit vind je een uitgebreide omschrijving van de opbouw van dit traject.

 

ikbenerweer@stuur een email naar beter na borstkanker

+31 6 52326979